Noile buletine vor avea pe față o poză cu fața și pe spate o poză cu curul

Precizări de ultim moment de la Ministerul de Interne în legătură cu buletinul electronic. În premieră absolută, noile buletine românești vor avea pe față o poză cu fața posesorului și pe verso o poză cu curul acestuia sau acesteia. Ghișeele de la Evidența Populației vor fi modernizate, pentru a putea permite pozarea curului în condiții de maximă discreție și securitate.

Decizia a fost luată pentru că de multe ori anumite persoane pot fi identificate mult mai ușor după cur decât după față. Polițiștilor le va fi utilă poza din sistem, pentru că de multe ori nu pot vedea persoana căutată din față, dar îi pot vedea curul foarte bine. ”Polițiștii au o memorie vizuală foarte bună. Ei vor putea să memoreze cururi de suspecți la fel de bine cum le memorează fețele”, explică fizionomistul Decebal Popescu.

La fel ca pentru poza din față, și poza curului se va supune unor reguli foarte stricte. Curul va fi pozat din semiprofil și sunt interzise purtarea chiloților sau încleștarea bucilor, pentru o postură cât mai naturală. Se recomandă aplicarea unei pudre ușoare înainte de fotografiere, ca să se evite aspectul de cur lucios, satinat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
7 august 2021 15:51
Citește mai mult despre: buletin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult