Noile tarife de parcare în Capitală. Dacă ai parcat maşina 2 zile în centru e mai ieftin să cumperi alta

Noua schemă de taxare a parcărilor în București a fost implementată. Tarifarea începe imediat ce auzi semnalul ”Bag-o aici, boss! Dă-i așea, dă-i dă-i!” și în funcție de zonă poate depăși lejer valoarea rablei fără ITP în care circulă cocalarul cu maiou care parchează.

Spre exemplificare, tariful în zona 0 pentru 2 zile de parcare ajunge la 3900 de lei, mai mult decât valoarea mașinii parcate, așa că mulți bucureșteni preferă să o abandoneze și să cumpere sau să fure alta din Germania. Aici se vede și geniul primăriței Gabi Firea, care scapă de rablele din București, pentru că e practic imposibil să găsești mașini mai vechi decât cele înscrise acum în circulație în oraș.

Șoferii sunt rugați să colaboreze cu angajații primăriei care se ocupă de parcări. Aceștia pot fi recunoscuți ușor după uniformă: trening cu dungi, pantofi de lac, hanorac cu glugă, tatuaje de Jilava și, în cazul șefilor, punga cu aurolac.

Noile tarife au dus la apariția unui fenomen endemic în Capitală. Pe toate mașinile parcate în București a apărut câte un afiș cu ”Mă vinde. BMW Seria 3, 2004, 80.000 km reali. Accept schimb cu anulare tichet parcare”, indiferent de marca mașinii, pentru că bucureștenii nu sunt interesați de alt modele.

Scris de Ionut
3 iulie 2018 07:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult