Nord-coreenii fac cea mai mare statuie gigantică în mărime naturală a lui Kim Jong-Il!

Coreea de Nord vrea cu orice preţ să intre în Cartea Recordurilor, chiar dacă aceasta e tipărită de imperialişti! Autorităţile de la Phenian au anunţat că au început construcţia celei mai mari statui a unei persoane în mărime naturală, înaltă de aproximativ 250 de metri. Este vorba de o reprezentare extrem de realistă a defunctului lider Kim Jong-Il, prilejul fiind aniversarea a 70 de ani de la naşterea acestuia.

Potrivit Ministerului Culturii de la Phenian, nu e vorba de prima tentativă de a-l reprezenta pe regretatul tiran în mărime naturală. Încă din timpul vieţii lui Kim Jong-Il un sculptor a realizat o statuie a acestuia înaltă de 10 metri, însă a fost executat pentru că practic l-a reprezentat pe liderul nord-coreean ca pe un pitic.

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor s-au deplasat deja în Coreea de Nord pentru a omologa recordul, deşi au unele dubii. Ei spun că li se pare uşor deplasat ca o statuie în mărime naturală a unui om să aibă chiar 250 de metri; pe de altă parte, absolut toţi nord-coreenii cu care au vorbit au jurat că e vorba de o reprezentare extrem de fidelă a staturii fostului lider.

Scris de TNR
16 februarie 2012 13:02

Alte articole

Vezi mai mult