Noroc chior pe un imigrant pakistanez. A găsit paşaportul unui ţigan român, cu care seamănă perfect

De unde probleme la graniță? Pentru Ahmaddulin Khaldurar, din Punjab, pătrunderea în spațiul Schengen a fost o nimica toată, pentru că a găsit întâmplător pe jos în Gara de Nord pașaportul lui Mădălin Căldărar, un țigan din Pungești, cu care semăna până la cele mai mici detalii. Luat la autostop de alți țigani cu un Mercedes înmatriculat în Bulgaria, acesta a ajuns după 2 zile în Marea Britanie.

”La granița cu Austria au adus interpret de limba romani, și ce să vezi, parcă vorbeam cu un vecin din satul meu din Punjab. Nu le-am spus decât că nu știu să scriu sau să citesc și vreau să ajung la rudele mele din Manchester, să mă angajez în industria metalurgică”, explică pakistanezul Khaldurar.

Pakistanezul spune că alături de țiganii cu care a intrat în Europa a participat chiar și la un protest contra celor care împiedică imigrația: ”Am luat 3 kilometri de sârmă ghimpată de la granița Ungariei cu Serbia și am dus-o la fier vechi. Țiganul care a condus operațiunea mi-a spus că a luat ceva bani pentru sârmă, dar toți vor merge la niște săraci care cerșesc în Londra. Asta m-a emoționat”, povestește Ahmaddulin Khaldurar.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
30 august 2015 08:29
Citește mai mult despre: imigrant pakistanez tigan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult