Norul de cenuşă a afectat grav traficul păsărilor călătoare din Delta Dunării

Activiştii pentru protecţia animalelor acuză oficialităţile române că au tratat cu superficialitate problema norului de cenuşă. „Stoluri întregi de păsări au rămas blocate de câteva zile în Delta Dunării din cauza norului de cenuşă. Unele dintre ele au de zburat mii de kilometri şi orice zi de întârziere poate produce adevărate dereglerări ale faunei globale” avertizează activiştii.

Ei se mai plâng de faptul că nimeni n-a încercat să anunţe din timp păsările de riscurile la care se expun din cauza norului de cenuşă. „Informaţia a ajuns foarte greu la păsări. Nimeni nu a avertizat stolurile de păsări că vizibilitatea va fi grav afectată din cauza norului de cenuşă. Practic, a fost nevoie de sacrificiul mai multor stoluri de păsări călătoare pentru ca această informaţie să fie la îndemâna tuturor”.

„Şi ţineţi cont că păsările călătoare nu au altă variantă în afara transportului aerian. Ele nu pot călători nici pe şine de tren, nici pe şosele, nici pe apă”, şi-au încheiat tirada activiştii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
20 aprilie 2010 14:52
Citește mai mult despre: nor de cenusa pasari trafic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult