Norul de praf din Sahara întârzie. Din câte se pare, a luat un tren internaţional al SNCFR

Ceea ce se anunţa a fi un fenomen mai puţin obişnuit care să afecteze ţara noastră rămâne deocamdată doar în faza de proiect, după o gafă de proporţii a unor vest-europeni naivi. În urma recentei furtuni de nisip de deasupra Saharei, marea masă de praf antrenată de circulaţia atmosferică a afectat destul de grav ţările Europei Occidentale. Ştiind că norul urma să se deplaseze şi spre ţara noastră, autorităţile vest-europene s-au pripit, încercând să-l expedieze cât mai curând, ca să mai limiteze din pagube şi frustrările populaţiei.

Fie din nepricepere, fie din cauza grabei cu care au acţionat, vesticii au comis o greşeală pe care deja o regretă: au îmbarcat norul într-un tren românesc, pornit din Bucureşti spre Paris acum 3 ani şi care tocmai îşi începuse drumul înapoi. După ce l-au văzut plecat din halta Chaumont, autorităţile franceze au răsuflat uşurate, expirând totodată ceea ce credeau că sunt ultimele particule de praf saharian. Nu mică le-a fost însă frustrarea văzând că, deşi plecat din haltă, trenul continua să fie prezent în mijlocul lor, poluând masiv totul în jur.

Prin urmare, meteorologii români anunţă că nu există nici un pericol pentru ţara noastră, nici deocamdată şi nici în lunile care urmează. Singurele temeri se îndreaptă spre generaţiile viitoare, care-ar putea fi afectate prin înfundarea fazerelor sau chiar blocarea parţială a comunicărilor holografice, dacă se întâmplă ca trenul cu praf să ajungă cândva pe lumină. Până atunci însă, autorităţile sfătuiesc populaţia să nu rămână în case, mai ales dacă locuitorii nu sunt genul de panicarzi pe termen lung şi foarte lung.

Autor: Harald (aka Apatrid)

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
7 aprilie 2014 10:04

Alte articole

Vezi mai mult