Nou amendament la legea graţierii: bancnotele pe care scrie “Mită” pot fi schimbate la BNR cu unele normale

Încă un pas înainte spre iertarea definitivă a faptelor de corupţie! Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus ieri încă un amendament la controversata lege a graţierii. Potrivit acestuia, timp de 6 luni, toate bancnotele inscripţionate cu “Mită” vor putea fi schimbate cu unele normale, la orice sediu de bancă din România.

După expirarea acestui termen, timp de încă 10 ani, bancnotele marcate vor putea fi schimbate doar la Banca Naţională, cu precizarea parolei „Manole”.

Deşi au fost criticaţi că nu se gândesc la viitor, parlamentarii consideră că răgazul e suficient pentru ca toţi cetăţenii prinşi cu şpaga în buzunar să scape de leii care îi incriminează.

“Cursul e destul de avantajos: potrivit legii, pentru fiecare bancnotă marcată cu cerneală invizibilă vei primi de două ori suma, în bancnote curate”, a declarat şeful Comisiei Juridice din Senat. “Nu e mult, dar e modul nostru de a-i compensa pe sărmanii corupţi pentru trauma suferită în timpul flagrantului.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
8 martie 2017 13:03

Alte articole

Vezi mai mult