Nou Cod Rutier. În sensul giratoriu devine obligatoriu să faci cel puțin două ture

Atenție, șoferi! Codul Rutier a suferit mai multe modificări, iar cea mai importantă dintre ele privește regulile de circulație care se aplică în sensurile giratorii. Începând cu 1 martie, șoferii au obligația să facă cel puțin două ture în sensul giratoriu, altfel vor fi amendați drastic.

Inițial s-au vrut trei ture obligatorii în sensul giratoriu, dar cum cei mai mulți polițiști nu știu să numere până la trei s-a renunțat în cele din urmă la variantă, au rămas doar două ture obligatorii. „Avem doar două mâini, deci știm să numărăm doar până la doi“, au insistat polițiștii.

Regula de a da cel puțin două ture până să ieși din sensul giratoriu are scopul să-i învețe pe șoferi să ia mai bine curbele. „O măsură utilă, să recunoaște, pentru că șoferii români sunt extraordinar de proști și nu știu să ia corect o curbă, mulți depășind linia continuă din curbă și intrând puțin pe contrasens. Poate că turele obligatorii din sensurile giratorii o să-i ajute“, apreciază inițiatorul noii prevederi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
23 februarie 2023 08:07
Citește mai mult despre: cod rutier

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult