Nou! După naşteri sub apă, în Moldova au ajuns la modă naşterile sub zăpadă

O nouă modă face ravagii printre mamele din Moldova şi anume naşterea sub zăpadă, o alternativă mult mai sănătoasă la naşterea clasică. Astfel, copilul se naşte direct înzăpezit, aşa cum este starea naturală a moldoveanului. În Buzău, de exemplu, în ultimul an, una din cinci naşteri au fost sub zăpadă.

„Cele mai multe naşteri sub zăpadă au loc iarna”, explică Andrei Călin, profesor de obstetrică la institutul „Inima Moldovei” din Buzău. „Probabil are legătură cu atmosfera, faptul că ziua este mai scurtă decât noaptea, încă nu am descoperit exact cauza. De exemplu vara au loc foarte puţine naşteri sub zăpadă, femeile preferând să nască sub apă sau, cum se spune pe la noi, sub viitură”, spune profesorul Călin.

Naşterea sub zăpadă este considerată de mulţi oameni mult mai sănătoasă decât cea la clinică pentru că noul născut va fi mai sănătos, va avea un sistem imunitar mai puternic şi va fi mult mai rezistent la intemperii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
13 februarie 2014 15:02

Alte articole

Vezi mai mult