Nouă provocare pentru savanţii români: cum dai kilometrajul înapoi la maşinile hibrid?

Lansarea noului Volkswagen Golf 8 le dă de lucru cercetătorilor români! Angajaţii Institutului de Samsari Auto din Vitan se întreabă deja cum poate fi dat kilometrajul înapoi la un motor hibrid.

„Noile Golfuri vor fi disponibile în două versiuni plug-in hybrid, ceea ce înseamnă, practic, că vor avea două motoare. Cum rezolvăm problema kilometrajului? Oare e suficient să-l dăm înapoi la unul dintre motoare, sau trebuie să le operăm pe amândouă? E imperios să găsim răspunsul la această întrebare înainte să putem ieşi serios pe piaţă cu ele”, a explicat nea Ilie din târg, care cunoaşte multe bătrânici din Germania.

„E super simplu. Te uiţi pe bord şi împarţi numărul kilometrilor la doi, că maşina are două motoare, boss. Rezultatul e numărul kilometrilor REALI, pe care îl scrii pe un abţibild şi-l lipeşti pe afişajul ăla”, îşi dă cu părerea nea Gigi, un alt savant al Institutului.

„La motoarele hibrid e interesant de ştiut că, dacă partea electrică bate, cea pe benzină troncăne şi viceversa. Mă rog, nu e cazul cu asta pe care o dau eu la un preţ imbatabil”, adaugă nea Mihai, care încearcă şi el să vândă un prototip de Golf 8.

Scris de Vasile
16 octombrie 2019 13:10
Citește mai mult despre: samsari

Alte articole

Vezi mai mult