Noul Cod Rutier. În sensul giratoriu se va intra doar cu programare

Schimbări importante la regula sensului giratoriu, în noul Cod Rutier. Începând de azi, regulile vechi nu se mai aplică și în sensurile giratorii se va intra doar cu programare. Șoferii care nu au programare dar totuși doresc să circule pot bifa în Waze ”fără sensuri giratorii” și vor circula pe drumuri unde aceste intersecții nu sunt prezente, avertizează Poliția Rutieră.

Programările se pot face și online, pe site-ul Poliție Române, secțiunea Giratorii și pentru început vor fi gratuite, însă nu este exclusă introducerea unei taxe de programare de 5 lei, sau abonament cu patru treceri săptămânale.

Noul sistem va reduce accidentele cu peste 90%, pentru că în sensul giratoriu va circula o singură mașină la un moment dat, fără să mai existe posibilitatea ca imbecilii să se lovească între ei. Evident, va rămâne posibilitatea ca șoferii retarzi să intre în mijlocul sensului giratoriu, cum se întâmplă destul de frecvent în România.

Pentru început, în toate cele 8 sensuri giratorii din Capitală vor fi postate echipaje de Poliție, care vor verifica programările. Șoferii care vor intra peste rând în sensurile giratorii vor primi 2 puncte de amendă și suspendarea permisului timp de 30 de zile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
22 martie 2023 10:34
Citește mai mult despre: circulație giratoriu mașini șoferi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult