Nu deschideţi poştaşilor sau angajaţilor ENEL care nu se legitimează! Pot fi colindători deghizaţi

După ce tot mai mulţi români s-au plâns că au fost colindaţi de către indivizi necunoscuţi pe care îi primiseră în case, Poliţia Română a emis un avertisment oficial! Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu deschidă poştaşilor, angajaţilor ENEL sau altor prestatori de servicii dacă aceştia nu se legitimează pentru că, spun autorităţile, aceştia ar putea fi de fapt colindători fără scrupule.

“Mi-au spus că sunt de la lumină şi trebuie să-mi citească contorul”, se plânge S. V., pensionar din cartierul bucureştean Balta Albă. “Am deschis, le-am arătat aparatul, dar între timp ei au început să cânte. ‘O, ce veste minunată’, ‘Steaua sus răsare’, ‘Macarale’, tot repertoriul. Se vede că erau profesionişti. Probabil mă urmăriseră ceva vreme, fiindcă ştiau că nu am mandarine sau ciocolată, doar bani gheaţă. A trebuit să le dau cinci lei de căciulă ca să se oprească din cântat.”

“Cazul domnului S. nu este singular”, spune Decebal Popescu, poliţist comunitar. “A scăpat ieftin, erau doar doi colindători, dar data viitoare ar putea fi 20 de inşi, cu capra sau ursul, pretinzând că fac dezinsecţie sau că vând tigăi. Fiţi vigilenţi, montaţi-vă lanţuri la uşă, şi dacă aveţi sume mari de bani, ţineţi-le la bancă, să aveţi o scuză dacă vin colindătorii.”

Scris de Vasile
20 decembrie 2013 03:12

Alte articole

Vezi mai mult