Deși România a cerut expres scoaterea Roșiei Montane de pe lista monumentelor protejate de UNESCO, locul lăsat nu a rămas gol. În schimb Guvernul a propus introducerea în rândul siturilor protejate de organizația internațională orașul Videle, un mult mai important produs de patrimoniu românesc. 

gara-videle.jpg

sursa foto: Wikipedia/Videle

„În 131 când a fost atestat documentar satul Roșia Montană, Videle nici nu exista. În 1968, Roșia Montană era tot sat, pe când Videle deja devenise oraș cu acte-n regulă. Iată, jumătate de secol mai târziu, Roșia Montană tot n-a ajuns oraș. Cât să mai sprijinim stagnarea și lipsa de performanță? Păi dacă 2000 de ani n-au fost în stare să facă nimic, ce așteptări să mai ai de la amărâții ăia?”, a declarat reprezentantul României la UNESCO, Ştefan Răzvan Rab, secretar de stat în ministerul român Culturii și al Cerșetoriei. 

Acesta a mai argumentat că Videle este, totuși, un mare centru cultural, care a dat o sumedenie de somități naționale, cum ar fi ministrul Carmen Dan sau stand-up-ista Viorica Dăncilă, singurul umorist român recunoscut pe plan internațional, motiv pentru care este invitat la tot felul de recepții de gală prin Europa. 


beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Tuesday, 03.07.2018 17:56 Social

National Cinematografic