Deși România a cerut expres scoaterea Roșiei Montane de pe lista monumentelor protejate de UNESCO, locul lăsat nu a rămas gol. În schimb Guvernul a propus introducerea în rândul siturilor protejate de organizația internațională orașul Videle, un mult mai important produs de patrimoniu românesc. 

gara-videle.jpg

sursa foto: Wikipedia/Videle

„În 131 când a fost atestat documentar satul Roșia Montană, Videle nici nu exista. În 1968, Roșia Montană era tot sat, pe când Videle deja devenise oraș cu acte-n regulă. Iată, jumătate de secol mai târziu, Roșia Montană tot n-a ajuns oraș. Cât să mai sprijinim stagnarea și lipsa de performanță? Păi dacă 2000 de ani n-au fost în stare să facă nimic, ce așteptări să mai ai de la amărâții ăia?”, a declarat reprezentantul României la UNESCO, Ştefan Răzvan Rab, secretar de stat în ministerul român Culturii și al Cerșetoriei. 

Acesta a mai argumentat că Videle este, totuși, un mare centru cultural, care a dat o sumedenie de somități naționale, cum ar fi ministrul Carmen Dan sau stand-up-ista Viorica Dăncilă, singurul umorist român recunoscut pe plan internațional, motiv pentru care este invitat la tot felul de recepții de gală prin Europa. 


beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 03.07.2018 17:56 Social

National Cinematografic