Nelegiuirile cormoranilor continuă! În zona bălților de lângă București a fost prinsă o bandă de cormorani care braconau pește cu dinamită, furată de la o unitate militară. Păsările, îmbrăcate în costume de camuflaj, au fost reperate de ministrul Petre Daea, care patrulează neîncetat apele teritoriale ale bălții fiicei sale, într-un război continuu cu dăunătorii cu pene.daea_dinamita.jpg

Alți cormorani folosesc metode mai vechi. Unii pescuiesc cu bateria de tractor, alții cu curent tras de la stâlpii de înaltă tensiune. Ministrul Daea spune că a descoperit planurile cormoranilor de a arunca în aer Porțile de Fier 2, ca să sece lacul și să captureze toți peștii, într-un blitz-fish.

Problemele cu cormoranii au început de câțiva ani, când aceștia s-au adunat într-un cartel și s-au apucat să facă trafic de droguri și prostituate pe Dunăre, apoi au început să cultive cocaină și hașiș prin stufăriș, potrivit ministrului Daea.

Acesta spune că poartă vestă anti-cioc, pentru că a mai fost atacat de puternicele animale, care i-au răpit și niște rude, ca să-l șantajeze să termine ofensiva anti-cormorani. Daea declară că nu se lasă și va lupta cu cormoranii până la capăt: ”Dacă nu-i răpunem, ăștia o să ceară drept de vot și o să vedem Parlamentul plin de cormorani”, spune Daea.

Scris de Ionut | Thursday, 07.03.2019 11:46 Social

National Cinematografic