Nu uită de unde-a plecat! Firea ajută băcăuanii rămași fără apă cu 8 tone de mici și 5 concerte folclorice

La 5 zile de la avaria care a lăsat Bacăul fără apă și la 24 de ore de la cea nouă, care a avariat cârpeala primeia, băcăuanii disperați primesc o veste excelentă, de unde se așteptau mai puțin. Sensibilizată de suferințele lor gospodărești și igienice, Gabi Firea n-a uitat că, deși are buletin de Voluntari, continuă totuși să poarte cu mândrie titlul de țoapă de Bacău. În consecință, ea a decis deblocarea din fondul de urgență al primăriei capitalei a unui ajutor substanțial ce va fi acordat foștilor săi concetățeni.

Aceștia vor primi 8 tone de mici cal. 1 colesterol redus, o caravană de cisterne cu bere, precum și piesa de rezistență – o suită de manifestări folclorice cu artiști îndrăgiți, mai exact câte un concert pentru fiecare zi de lipsă a apei în Bacău. Ajutorul nu se va opri însă aici, Firea angajându-se și să împodobească în întregime Bacăul natal. Decorațiunile vor include apreciatele ghirlande multicolore, alcătuite acum tematic, din brăduți odorizanți, precum și figurine gigant, parfumate intens, reprezentând animăluțe drăgălașe, în special pisici, în speranța că vor mai speria din șobolanii ce încep să se simtă ca acasă prin orașul moldovean.

„Când am văzut la știri că băcăuanii nu se spală de 5 zile, vă spun drept, am alergat în fundul curții, l-am dat afară pe Pandele, m-am închis singură și-am plâns de emoție. M-a lovit nostalgia amintindu-mi că exact așa am crescut și eu, ca ultima nespălată, chiar dacă de lene și nu neapărat din lipsa apei. Acești oameni minunați din Bacău, întorși acum la valorile simple ale acestui popor, merită să fie sărbătoriți cum se cuvine”, a spus doamna primar general cu ochii jucându-i în lacrimi și urdori de solidaritate.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
18 iulie 2018 14:16
Citește mai mult despre: apa bacau Firea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult