Declarațiile hazardate ale ministrului Finanțelor, Florin Câțu, au fost imediat contrazise de realitatea din piață și mai ales de alți economiști. Cunoscutul expert financiar Nuțu Cămătaru a reiterat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă matinale ținută la domiciliul său, că România nu are cum să se fi împrumutat cu dobândă negativă.

nutu_la_artsafari.jpg

„Afirmațiile de acest tip nu fac decât să răspândească neîncrederea în instituțiile și instrumentele financiare care activează în momentul de față pe piață. Cum adică dobândă negativă, și dacă partenerul nu plătește? Ce să fac eu, mă duc și-i cos un deget în plus la mână? Fantasmagorii, domnilor, vă asigur!”, a declarat dl. Cămătaru.

Acesta a prezentat și alte aspecte ale economiei reale, pe care dl. Câțu le-a prezentat în culori mai roz decât în realitate. „Majoritatea produselor de pe piață sunt din import, în special hrana. Nutrețul pentru cămile și zebre e din import, carnea de antilopă pentru lei și tigri, la fel, că am distrus producătorii local. Creșterea cursului euro înseamn că o resimțim toți în buzunare noastre, când facem coșul zilnic de cumpărături de banane pentru maimuțe. Se vede că dl. Câțu nu trăiește în economia reală ci undeva îngropat în hârtiile de la minister. Când ai zeci, literlalmente, zeci de guri de hrănit, lucrurile se văd altfel. Cheltuielile mele zilnice au crescut și la fel ale tuturor românilor, că nu mâncăm benzină”. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Saturday, 29.02.2020 11:51 Social

National Cinematografic