O asociaţie de locatari a termoizolat blocul cu pufuleţi şi a ieşit cu 70% mai ieftin

Nu degeaba bătrânii au numit pufuletele românesc drept „aurul galben”. O asociație de proprietari din cartierul bucureștean Titan a reușit să facă economii serioase la izolarea blocului folosind în loc de polistiren extrudat clasicii pufuleți. 

„Materialul are câteva avantaje. În primul rând lasă pereții să respire, el nefiind atât de dens ca polistirenul și astfel avem mai puțină igrasie față de alte blocuri. În al doilea rând materialul este extrem de ieftin și ușor de procurat. 10 tiruri de pufuleți ne-au costat 500 de euro. I-am lipit cu pap de perete, manopera a fost partea mai scumpă”, a declarat Aurel Dima, administratorul blocului din Titan. 

Singura problemă întâlnită de locuitorii blocului a fost când copiii care se jucau afară au început să mănânce din izolație. „Din fericire am putut cumpăra restul de pufuleți din fondul de rulment și mai avem rezervă în beci câțiva saci, pentru orice eventualitate”. 

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

21 aprilie 2017 13:28
Citește mai mult despre: izolare bloc pufuleti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult