O bătrânică din Apuseni și-a adus 8 nepalezi să împletească ciorapi

Revitalizarea tradițiilor autohtone nu se face doar din vorbe ci și cu un plan de bussines serios, care ia în calcul nu doar aportul de capital financiar ci și cel uman. A demonstrat-o o bărânică din Apuseni care și-a adus și ea 8 muncitori nepalezi să lucreze la ciorapii tradiționali pe care îi vinde pe marginea drumului sau la târgurile de meșteșugari.

„Am ales oameni din Nepal în primul rând că sunt obișnuiți cu munții și lipsa curentului electric, deci n-ar avea o problemă să lucreze în Apuseni. Apoi, oamemnii știu să lucreze la de-astea de lână, că lână au și ei și tot la fel o fac când e vorba de căciuli, ciorapi, traiste. Yak-ul și oaia sunt foarte asemănătoare”, a explicat bătrânica.

Aceasta le asigură și cazare muncitorilor nepalezi, în șură, precum și două mese pe zi, compuse din mămăligă simplă dimineața și mămăligă cu cartofi seara. „Câteodată mai uit să-i hrănesc dar se descurcă, își iau ce au nevoie din pădure, ghinde, jir, conuri de brad, scoață de copac. Sunt foarte rezistenți”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

5 ianuarie 2023 14:55
Citește mai mult despre: apuseni batranica ciorapi nepalezi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult