O cârciumă din Brăila, nevoită să aducă bețivi din Vietnam, că bețivii lor sunt plecați în Spania

Criza de forță de muncă este de domeniul trecutului deja în mai multe județe din țară. Acum acestea se confruntă și cu o criză de stat degeaba, în ultimii ani foarte mulți români decizând că, de cât să stea degeaba în România, mai bine stau degeaba în Spania, unde s-au dus neamurile lor care muncesc.

„Situația este una dezastruoasă și autoritățile sunt oarbe. Din 1991 și până anul trecut numărul de drojdieri de la noi din județ a scăzut an de an, sunt sub câteva mii. Pe vremuri aveam una din cele mai puternice industrii de bețivi, cu peste 150.000 de oameni activi în fiecare zi. Că nu se putea altfel, te vedea statul treaz pe stradă, hai domnule, tuns, îmbrăcat dus la birt, altfel făceai pușcărie”, a povestit un antreprenor brăilean.

Acesta spune că acum este nevoit să apeleze la bețivi din Vietnam care sunt mult mai serioși decât cei români, vin la program, cad în cap la fix seara înainte să le urci scaunele pe masă și sunt foarte disciplinați. „Vietnamezul nu fură și nici nu înjură, e ca un câine, credincios și devotat aceluiași birt. Dacă încerci să-l dai afară din birtul lui, păi poți să vii și cu armata americană și nu poți”, spun brăilenii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
21 iulie 2018 13:07

Alte articole

Vezi mai mult