O comună din Ilfov se laudă cu cea mai pură poluare din Europa

Încă o atracţie turistică de prim rang pune România pe harta lumii! E vorba despre comuna Glina din Ilfov, desemnată recent de ghidul „Lonely Planet” drept locul cu cea mai pură poluare din Europa.

„Pasionaţii de mirosuri tari vor descoperi la Glina acel smog virgin pe care doar bunicii noştri l-au mai respirat în timpul Revoluţiei Industriale. Da, e chiar acea pâclă victoriană în care, într-o dimineaţă răcoroasă de toamnă, funinginea de la CET-ul bucureştean se împleteşte armonios cu buchetul teluric al crematoriului de animale, împrumutând în acelaşi timp din notele acide, jucăuşe ale uneia din cele mai mari gropi de gunoi din Estul Europei”, scrie Chesterfield Winston, smog blogger pentru publicaţia australiană.

„E o poluare complet neatinsă de om, de departe cea mai pură poluare din Europa, cel puţin din 1987, când în urma incidentului de la Cernobîl s-a închis fabrica de smoală carbonizată de lângă Minsk. În plus, cazarea în zonă e ieftină şi sunt numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber”, adaugă expertul în damfuri toxice.

Scris de Vasile
5 noiembrie 2019 12:11
Citește mai mult despre: poluare

Alte articole

Vezi mai mult