O corporație care a implementat dosarul cu șină a falimentat în mai puțin de 3 zile

Nesăbuința de-a angaja un CEO cu peste 20 de ani de experiență la stat i-a fost fatală unei corporații din Pipera. Decis să aplice cât mai rapid lucrurile deprinse în anii de muncă în sistemul public, CEO-ul a implementat încă din prima sa zi dosarul cu șină.

”Regulă nouă: pentru buna funcționare a corporației, vom folosi dosarul cu șină pentru toate activitățile noastre”, le-a transmis CEO-ul angajaților. ”Vreți să depuneți o cerere de concediu? Obligatoriu dosar cu șină, altfel va fi refuzată. Vreți decont? La fel, dosar cu șină. De asemenea, toate prezentările și rapoartele vor fi printate și depuse în dosar cu șină – nu pe e-mail, ca până acum.”

Totodată, CEO-ul venit de la stat le-a transmis clienților cu care corporația lucrează că toate contractele și comenzile vor trebui refăcute și retrimise în dosar cu șină – și, în plus, să fie însoțite de timbru fiscal în valoare de 1% din valoarea contractului.

Efectele au fost devastatoare: în mai puțin de 2 zile, absolut toți clienții au reziliat contractele, iar dintre angajați a rămas unul singur, CEO-ul venit de la stat, restul dându-și toți demisia. Astfel că, în a 3-a zi, încă de la primele ore, corporația și-a pronunțat oficial falimentul.

Scris de Calin
17 septembrie 2019 11:09
Citește mai mult despre: corporatist

Alte articole

Vezi mai mult