Sute de mascați, membri ai forțelor de poliție și ai Gărzii Naționale, sub coordonarea Interpol, au descins în sudul Franței, la Roquefort-sur-Soulzon, în cadrul uneia din cele mai mari anchete privind securitatea alimentelor în republică. Descoperirile făcute în depozitele fabricii de brânză din localite au șocat, dar nu au surprins pe nimeni.

ciorap_fabrica_branza.jpg

Astfel, s-au descoperit cantități importante de ciorapi uzați în halele de depozitare a brânzei. Mai mult, produsul era depozitat în ciorapi agățați apoi cu cârlige de rufe de niște sârme și lăsat la uscat câteva ore. „Am descoperit și o pereche de șosete care au aparținut lui Ludovic al XIV-lea, regele soare, din care se face sortimentul premium”, a declarat Henri Giscard, șeful poliției departamentului Aveyron.

Suspiciuni cu privire la modul de producere a celebrelor brânzeturi de Roquefort au existat întotdeauna, dar autoritățile au preferat să le ignore. „O amenințare mai concretă o reprezintă terorismul, nu mirosul din brânză”, a precizat ministrul de interne francez.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Wednesday, 04.03.2020 16:03 Social

National Cinematografic