Datele prezentate de Institutul Național de Statistică ne arată cu adevărat situația gravă în care se află piața muncii în România. Decalajele între cei care muncesc și produc bani și cei care doar primesc bani de la stat sunt tot mai mari. Statistic, o videochatistă ține în spate doi pensionari, un șomer și doi bugetari. 

industria_videochatului_atac_informatic.jpg

„Dacă vom continua în acest mod, riscăm ca până în 2025 să intrăm în incapacitate de plată. România nu va mai putea plăti salariile și vom intra într-o spirală negativă pentru că, fără venituri, aceste categorii sociale nu își vor mai putea plăti abonamentul la LiveJasmin.com sau măcar plățile ocazionale”, avertizează specialistul Decebal Popescu. 

Autoritățile iau în calcul găsirea de soluții pentru a reduce decalajul de pe piața muncii, una din ele fiind subvenționarea sectorului de videochat, cel mai profitabil sector al industriei, acordarea de facilități fiscale, precum și deschiderea de studiouri de videochat de stat în zonele defavorizate, unde lățimea de bandă nu este suficientă și nici porumbul nu se face.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 17.08.2017 17:36 Social

National Cinematografic