O ducem tot mai greu. O videochatistă ţine în spate doi pensionari, un şomer şi doi bugetari

Datele prezentate de Institutul Național de Statistică pe primul semestru al acestui an ne arată cu adevărat situația gravă în care se află piața muncii în România. Decalajele între cei care muncesc și produc bani și cei care doar primesc bani de la stat sunt tot mai mari. Statistic, o videochatistă ține în spate doi pensionar, un șomer și doi bugetari.

„Dacă vom continua în acest mod ne vom trezi ca în 2025 să intrăm în capacitate de plată, România nu va mai putea plăti salariile și vom intra într-o spirală negativă pentru că, fără venituri, aceste categorii sociale nu vor mai putea plăti abonamentul la LiveJasmin.com sau chiar plățile ocazionale”, avertizează specialistul Decebal Popescu.

Guvernul ia în calcul găsirea de soluții pentru a reduce decalajul de pe piața muncii, una din ele fiind subvenționarea sectorului de videochat, cel mai profitabil sector al industriei, acordarea de facilități fiscale precum și deschiderea de studiouri de videochat de stat în zonele defavorizate unde lățimea de bandă nu este suficientă și nici porumbul nu se face.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

17 august 2017 18:08
Citește mai mult despre: bugetari pensionari someri videochat

Alte articole

Vezi mai mult