O familie de români din Botoşani a tăiat porcul mai devreme, ca să se poată muta ei în cocină

Invidioşi pe spaţiul în care se lăfăia porcul lor, o familie din Botoşani l-a tăiat mai devreme, şi cei 18 membri s-au mutat în cocină, în confortul unui strat gros de paie, la care nici nu visau în coliba de chirpici pe care şi-o construiseră cu ani în urmă, într-o perioadă în care nu aveau bani de băutură.

“E bine că ne-am mutat şi noi în casă nouă, că acuma vine popa cu botezul şi ne era ruşine să-l primim în casă. În cocină e loc mai mult, e mai curat şi nu mai miroase aşa rău ca în casă, decât dacă vine iar nevastă-mea beată acasă”, spune Ghiocel Asimionesei, botoşăneanul isteţ.

Spre invidia vecinilor, care trăiesc în continuare în condiţii de nedescris, familia de botoşăneni se mândreşte cu uşa solidă, din lemn, cu podeaua din scânduri geluite, şi cu acoperişul din azbociment, care străluceşte aproape la fel de puternic ca turla de aur a bisericii din sat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
9 decembrie 2014 00:31
Citește mai mult despre: Botosani cocină Ignat porc săraci

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult