O grevă spontană a piloților Tarom a speriat rău pasagerii

Grav afectată de criza economică, compania aeriană Tarom vrea să facă reduceri de personal, iar piloții se tem că mulți dintre ei vor fi lăsați pe dinafară.
„Ne-au tăiat tot elanul, ne-au tăiat salariile, ne-au pus la pământ. Mă tem că mulți dintre noi vor zbura de la locul de muncă”, ne-a declarat un pilot de linie disperat. „Dacă nu ne ajută lasă-n pace, să știți că eu îmi pun capul pe linie!”

Piloții se mai plâng și de condițiile grele de la locul de muncă. „Trebuie imediat modernizate liniile aeriene. Infrasctructura e depășită, liniile aeriene se dilată din cauza căldurii. Există prea multe restricții de viteză pe traseele de zbor și de multe ori suntem trimiși să aterizăm pe piste false.”
Sub presiunea piloților, conducerea companiei Tarom a decis să înceapă imediat lucrările de modernizare a infrastructurii, până nu e prea târziu. Astfel, toate liniile aeriene urmează să fie îngropate sub pâmănt, în mănunchiuri, vor fi numerotate și marcate pentru a elimina orice erorare.

Conducerea companiei se apără cum poate. „Deși avem locuri de aterizare păzite, piloții noștri pleacă cu avioanele de serviciu acasă și vin de dimineață cu ele lovite. Apoi vin și declară că au avionul lovit în parcare: Eleron spate lovit, aripă dreapta zgâriată, contraripă avariată… Cine plătește? Așa am ajuns să schimbăm la bucșe și piloți săptămânal. Este strigător la ceruri!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
11 iunie 2010 13:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult