O nouă atracție pentru turiștii care ajung în Brașov: urșii de pluș gunoieri

Poliția locală le-a atras atenția brașovenilor să nu se apropie de urșii de pluș gunoieri, care pot fi întâlniți în pubelele de la marginea orașului. “Urșii de pluș gunoieri sunt foarte periculoși. Stând numai prin gunoaie, acolo unde au fost aruncați, s-au umplut de microbi și constituie o amenințare la adresa sănătății publice”, avertizează agentul șef Marian Linescu.

El a ținut să le amintească brașovenilor că urșii de pluș gunoieri nu trebuie hrăniți, deoarece nu e nevoie. “Fiind obiecte neînsuflețite, urșii de pluș nu ard calorii și nu necesită hrană”, a explicat Linescu.

Mulți turiști străini se apropie de urșii de pluș gunoieri și îi fotografiază, deoarece sunt o priveliște inedită. Iată ce declară un turist olandez: “La mine acasă, în Amsterdam, nu văd așa ceva. Gunoiul e strâns zilnic și nu dă pe dinafară niciodată. De-aia am zis să fac niște poze. Sunt imagini de pus pe net, nu alta.”

Primăria a anunțat că în curând brașovenii nu vor mai întâlni urși de plus gunoieri la marginea orașului.” Am avut o ședință maraton de zece ore și, după ce ne-am gândit noi bine și am discutat toate ideile, am găsit o soluție”, a declarat consilierul local Mircea Mustață. “Vom duce urșii de pluș în pădure, unde le e locul. Primarul a dat deja o dispoziție prin care toți urșii să fie aruncați în pădurile din jurul orașului, pentru că acela e habitatul lor natural.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
15 septembrie 2011 23:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult