O nouă lege. La notar copiile după acte nu trebuie doar legalizate, ci şi sfinţite

Ca și cum nu avea suficienți bani, Biserica Ortodoxă primește o nouă pomană din partea statului român. Conform unui proiect de lege ce a fost aprobat recent, actele legalizate la notar trebuie și sfințite de un preot autorizat, pentru a le da legitimitate totală.

„Procedura este foarte simplă și nu implică un deranj prea mare. Spre deosebire de notari, care sunt mai greu de găsit, biserici se găsesc la fiecare colț de stradă”, a explicat inițiatorul legii. Printre documentele care trebuie sfințite la efectuarea copiilor legalizate se numără cărțile de identitate, diplomele de studii sau contractele de vânzare cumpărare autoturisme. Interesant este că, pentru actele privind cumpărarea de case nu e nevoie de sfințire. „În cazul acestora, orice creștin știe că nu poți să te muți în casă fără să o sfințești”. Aceeași situație se regăsește și în cazul certificatelor de naștere, când sfințirea este făcută la botez, existând mai mulți copii botezați în România decât copii vaccinați.

Pentru cetățenii de alte confesiuni sfințirea se va face la funcționarii ce țin de religia lor, astfel musulmanii vor merge la muftiu, catolicii la popa catolic iar evreii la contabilul firmei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 septembrie 2015 09:40
Citește mai mult despre: legalizare notar sfintire

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult