O nouă specie de dinozaur, descoperită în Vaslui: dinozaurul sărac!

Paleontologii au descoperit în apropierea oraşului Vaslui o nouă specie preistorică, pe care cercetătorii au botezat-o “dinozaurul sărac”. Denumirea vine de la modul de viaţă al animalului, care o ducea cu greu de pe o zi pe alta, trăind din ce-i pica de pe la alte specii mai harnice.

Alimentaţia sa consta aproape exclusiv din fructe fermentate. Resturile fosilizate au fost descoperite într-o stare foarte bună de conservare, cu excepţia unor semne de lovituri de par în zona craniului, pe care cercetătorii le atribuie unui conflict spontan cu un alt “dinozaur sărac”.

Testele ADN au arătat că “dinozaurul sărac” se trăgea, paradoxal, din maimuţă, dar involuase îngrozitor. Specia se pare că a dispărut ca urmare a faptului că nu prea se reproducea, iar când o făcea alegea doar femele bătrâne sau pur şi simplu îşi viola ouăle.

Paleontologii nu ştiu încă precis când a trăit “dinozaurul sărac”, dar e clar că acesta a apărut mult mai târziu decât toate celelalte specii de dinozauri, ajungând să fie contemporan cu mamiferele şi alte specii mult mai avansate, care râdeau de el. În sprijinul acestei teorii vin şi povestirile bătrânilor din partea locului, care-şi mai amintesc că în copilăria lor “dinozaurul sărac” era rupt în fund şi îşi mai ducea încă zilele prin preajma Vasluiului, cerşind bani de-un “jân”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 octombrie 2011 15:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult