O nouă victorie a Patriarhului! Românii vor fi obligați să se pensioneze și religios, nu doar civil

Simplul gând că instituția pe care o conduce, BOR, ar putea să nu mai primească bani de la buget i-a activat Patriarhului Daniel la maximum simțul financiar. Într-un timp record, el a venit cu un plan care, cu siguranță, va crește masiv veniturile bisericii: la dosarul de pensionare, românii vor fi obligați să prezinte și o dovadă că au fost pensionați religios într-o biserică ortodoxă.

Astfel, preoții vor avea încă o activitate pentru care să le ceară bani românilor. Pensionarea religioasă va semăna cu un botez, cu diferența că pensionarul se va afunda singur într-o cadă specială și, evident, vorbele preotului vor fi adaptate. Dar, poate cea mai importantă schimbare, o pensionare religioasă va fi de cel puțin două ori mai scumpă decât un botez.

Și pentru că nu vrea să rateze nici un leu, Patriarhul a anunțat că noua măsură se va implementa începând cu acest week-end. Deci n-ar trebui să fie nimeni suprins dacă în biserici se va auzi tot mai des ”Se pensionează robul lui Dumnezeu …”. Mai ales că decizia se aplică retroactiv, astfel că toți românii deja pensionați vor trebui să se pensioneze și religios, altfel riscând să li se anuleze pensia.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
13 decembrie 2015 09:27
Citește mai mult despre: bani botez Patriarhul Daniel pensionar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult