O organizație de femei cere ajutorul statului ca să desfacă un borcan

Apel disperat al unui ONG din România, Femei în Fiecare Zi. Izolate la domiciliu, acestea nu pot să desfacă un borcan cu zacuscă și nici nu pot solicita ajutorul unui bărbat, lucru interzis acum prin ordonanța militară.

Unele femei au apelat la soluții extreme, precum spargerea borcanului. Altele au făcut videocalluri de grup, în care au discutat ore în șir strategii de desfăcut borcane, însă nu au reușit.

Femeile cer ajutorul statului: ”Să vină armata să ne desfacă borcanul! E inadmisibil să fim lăsate cu borcanele nedesfăcute atâta timp. Chiar nu se interesează nimeni de noi? Suntem femei singure, avem nevoie de atenție, poate chiar de o atingere”, a declarat Mioara Papuc, șefa ONG-ului Femei în Fiecare Zi.

Femeile solicită ca declarația pe proprie răspundere să menționeze și posibilitatea de a ieși cu borcanul ca să-l desfacă altcineva, sau măcar ca prin ”urgență” să se înțeleagă și desfacerea unui borcan, pentru că altfel multe femei singure și anxioase riscă să nu poate consuma compot, zacuscă sau alte alimente la borcan.

Scris de TNR
27 martie 2020 11:03
Citește mai mult despre: borcan

Alte articole

Vezi mai mult