O reţea de falsificatori de bonuri de masă a fost descoperită la Flămânzeni

Sute de oameni care au vrut să-şi cumpere de mâncare cu bonuri de masă au rămas efectiv cu gura căscată în faţa casierei: tichetele de masă cu care voiau să plătească alimentele erau false, deşi la prima vedere nu dădeau nimic de bănuit.

 

Primii suspecţi au fost un grup de pensionari din Rădăuţi, care în trecut au mai falsificat bilete de autobuz, liste de întreţinere şi reţete compensate. Ei au fost însă scoşi de sub urmărire deîndată ce s-a constatat că erau fie decedaţi fie lihniţi de foame.

Deîndată ce au intrat în posesia unor astfel de bonuri de masă false, poliţiştii au mers imediat cu ele la supermarket, într-o încercare disperată de a face rost de probe, precum pâine, lapte, carne, ulei sau zacuscă de vinete. În urma cercetărilor a rezultat că tichetele falsificate sunt opera unor profesionişti, pentru că în cele mai multe cazuri poliţiştii au reuşit să achite cu aceste bonuri false tot ce au vrut să cumpere.

Cei câţiva poliţişti care au fost descoperiţi la casă cu bonuri false au recunoscut că e vorba de un simplu test, pe care respectiva casieră tocmai l-a trecut cu bine. Totuşi, alimentele pe care le luaseră de pe raft au fost confiscate pentru cercetări ulterioare, fiind suspectate de contaminare de la bonurile de masă false.

De multe ori, oamenii care au plătit cu bonuri de masă false au descoperit cu stupoare că alimentele luate de la magazin erau şi ele falsificate. Se pare că, încercând să facă faţă fenomenului, magazinele alimentare au pus deja pe rafturile lor şi unele alimente false, care se plătesc la speciale, numite “case de marcat”, cu ghilimele. Dacă vă veţi aşeza la rând la o astfel de casă nu veţi putea plăti decât cu tichete contrafăcute, bani falşi sau carduri furate. În schimb, vă veţi aproviziona cu “pâine” din polistiren expandat, “pepeni” din baloane umplute cu apă sau “conserve de ton” umplute cu pământ de flori.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 iulie 2010 22:00
Citește mai mult despre: falsificatori pensionari radauti tichete de masa

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult