O stație de metrou din București va purta numele celui mai mare inventator român: Victor Ponta

După ce ani la rând România nu a sprijinit invențiile și inovația, cercetătorii români ajungând să ia drumul pribegiei, iată că lucrurile încep să se amelioreze și în țara noastră. Pentru moment, unul din cei mai mari inventatori români va fi omagiat încă din timpul vieții, o stație de metrou urmând să poarte numele lui.

”Ne-am gândit că botezând un astfel de reper important al Bucureștiului, vom putea încuraja tinerii care vor să se dedice acestui domeniu fascinant, al invențiilor. Să știe că nu îi vom uita niciodată și că vor rămâne măcar în istorie, precum Petrache Poenaru, inventatorul stiloului și patronul spiritual al stației de metrou Semănătoarea”, a declarat Ion Rădoi, directorul general Metrorex.

Momentan nu a fost stabilit care stație de metrou va purta numele celebrului inventator, dar, cel mai probabil, va fi una din cele construite în timpul mandatului ilustrului om. ”Ca om de știință este sub mediocru dar ca inventator este de nivelul lui Leonardo da Vinci, poate chiar mai mult”, a explicat un academician român.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
14 martie 2014 13:03

Alte articole

Vezi mai mult