O tânără fasole urcătoare de origine română a ajuns pe Everest

Tânăra fasole Gabriela a pornit de la o altitudine mică şi a crescut câte puţin până s-a făcut suficient de mare cât să ajungă singură pe Everest. Ea a crescut într-o familie adoptivă, de viţă-de-vie nobilă, în care se practica alpinismul utilitar.

Însă viaţa nu a fost deloc blândă cu această fasole. Gabriela s-a născut prematur, într-un ghiveci moldovenesc foarte sărăcăcios, numai cu dovlecei şi fără pic de carne. Acolo a încolţit de una singură şi a trebuit să stea în seră până la vârsta de un an, ca să se mai întremeze. Mama sa naturală a abandonat-o pe când era fasole pitică şi a fugit cu un ciolan afumat cu care se potrivea de minune.

Mai târziu, când Gabrielei i-au mijit primele păstăi, toţi flăcăii voiau să-i desfacă vrejul ca s-o vadă în tulpina goală. După ce a fost adoptată, a început să practice alpinismul, devenind prima fasole de origine română care a urcat pe Everest prin forţe proprii, nu într-o conservă cu cârnaţi ca celelalte fasole.

Scris de TNR
6 aprilie 2011 14:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult