Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit primul compus absolut inofensiv din Coca-Cola!

Incredibil! Savanţii englezi au ajuns, după câteva decenii de cercetări, la concluzia că în populara băutură Coca-Cola ar exista un compus perfect inofensiv, ba chiar cu posibile efecte pozitive asupra sănătăţii consumatorilor. „Şi nouă ni s-a părut greu de crezut”, spune şeful echipei de cercetători, „am repetat testele ca să fim siguri dar iată, ăsta e crudul adevăr despre Coca-Cola, conţine şi o substanţă care nu e absolut deloc nocivă”.

Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze în vreun fel această acuzaţie, dar există speculaţii cum că de fapt studiul ar fi fost măsluit, fiind finanţat de cei de la Pepsi care vor să păteze imaginea eternilor lor rivali. Totuşi, dacă rezultatele obţinute de savanţii britanici sunt adevărate, e extrem de probabil că McDonalds va elimina Coca-Cola din meniurile sale.

„Nu ne-am fi aşteptat tocmai de la Coca-Cola la aşa ceva”, spune purtătorul de cuvânt al McDonalds, „ne-au dat asigurări că verifică cu cea mai mare grijă calitatea produselor lor nu înţelegem cum au putut scăpa în suc un compus care nu e dăunător sănătăţii. La noi, la Mac, aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Cei de la Coca-Cola s-au lăudat atâta că pe vremuri puneau cocaină în băutură, că ar fi colaborat cu naziştii, că produsele lor ar fi cancerigene, şi acum să aflăm chestia asta -e o lovitură teribilă de imagine.”

Scris de TNR
9 martie 2012 15:03

Alte articole

Vezi mai mult