Obiceiuri corporatiste la stat. Bugetarii organizează Secret Dragnea, adică cineva îţi fură 100 lei fără să ştii cine

În timp ce în firmele private cineva de la HR deja a bombardat pe toți angajații cu mailuri despre organizarea evenimentului „Secret Santa” – în care colegii își fac cadouri anonime între ei care să nu depășească o anumită valoare, pentru angajații la stat lucrurile stau diferit dar, cumva asemănător.

„Obiceiul este unul simplu și este vechi de vreo câțiva ani. Fiecare angajat își pune numele într-o căciulă, apoi tot ei extrag un bilețel. Vezi numele colegului care-ți apare pe bilețel și ai timp, până se intră în concediu de sărbători, să-i furi 100 de lei, dar trebuie să ai grijă să nu te prindă, că altfel nu mai are niciun haz”, a explicat Dan Aștilean, expert în politici de resurse umane pe lângă Ministerul Muncii.

Secret Dragnea este un joc mai permisiv, nu trebuie să-i furi neapărat bani colegului tău, poți să-i furi și obiecte de pe birou, geaca, sau, ca să respecți conduita unui angajat la stat, îi iei un obiect să i-l repari și îl strici și mai tare, nu i-l mai dai înapoi și din când în când îi ceri bani pentru pagube. Când un angajat descoperă că i-au fost furați cei 100 de lei trebuie să anunțe în birou, moment în care colegii vor izbucni în aplauze și vor rosti la unison „Secret Dragnea, Sărbători Fericite!”.

Scris de Ef
6 decembrie 2017 13:12
Citește mai mult despre: Dragnea furat

Alte articole

Vezi mai mult