Observatorul astronomic Bucureşti ar putea fi închis din cauza datoriilor astronomice

Un inspector din Ministerul de Finanţe atrage atenţia asupra situaţiei cel puţin neplăcute de la Observatorul Astronomic Bucureşti, care riscă să fie închis din cauza datoriilor astronomice.

„Observatorul este o uriaşă gaură neagră pentru astronomia românească, înghite bani mai repede decât se roteşte un quasar în jurul axei”, susţine unul din angajaţii observatorului, care confirmă situaţia nebuloasă de la observator.

Angajaţii din Ministerul de Finanţe declară că situaţia observatorului le este cunoscută, fiind de părere că observatorul a intrat pe o orbită periculoasă, o prăbuşire de-a dreptul meteorică nefiind exclusă.

„Au foarte mulţi angajaţi, e o ploaie de stele ale astronomiei româneşti, şi toţi au salarii mari. Păi, observatorul cheltuie pe lună mai mult decât programul spaţial NASA. Plus că toţi angajaţii au vacanţe gratuite, mai mereu îi vezi prin Saturn, Venus, Neptun. Adică, se vede cu ochiul liber că acolo se fac mânării, nu e nevoie de un telescop”, precizează Decebal Popescu, inspector la Ministerul de Finanţe.

Ministerul de Finanţe recomandă Observatorului să taie drastic din cheltuieli, pentru că în ultimul timp datoriile observatorului le eclipsează chiar şi pe cele ale Oltchimului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
12 aprilie 2013 15:04

Alte articole

Vezi mai mult