Ocolul României în 80 de zile lucrătoare

După ce a fost prins, ucigaşul elevului din Craiova le-a declarat anchetatorilor: “Ei, asta e, l-am omorât! Zece ani pentru un prost!” Cuvintele astea sunt cutremurătoare. Am înţeles că l-a înjunghiat de două ori în inimă, curmându-i viaţa la numai 17 ani, dar de ce trebuie să-l jignească? Ce i-a făcut? Cu ce i-a greşit victima ca să zică acuma despre el că e prost?

Boc îl contrazice timid pe Băsescu şi spune că, în 2030, viaţa ne va obliga să egalizăm vârsta de pensionare. De ce zic că-l contrazice timid? În primul rând, că nu acum e nevoie de măsura respectivă, ci peste 20 de ani. În al doilea rând, n-o spune el, Boc, ci viaţa.

La un an după ce Herta Muller a primit Nobelul pentru literatură, luându-le practic premiul de la gură altor scriitori născuţi în România, Cărtărescu se supără, în sfârşit pe Herta. Dar nu pentru că ea a luat Nobelul şi el nu, cum ar fi fost poate mai normal într-o ţară de căcat ca a noastră. Cărtărescu e mâhnit pentru că Herta a spus despre el că, în loc să facă ceva împotriva dictaturii comuniste, a stat ca blegul şi a scris poezii. Cu alte cuvinte, Herta nu-l lasă acum să câştige nici Nobelul pentru pace.

Ilie Năstase a spus că ar deporta toţi ţiganii în Harghita, dacă ar fi după el. Consiliul pentru combaterea discriminării s-a sesizat imediat, dar nici nu ştii de ce să-l acuzi mai întâi. În primul rând, Ilie Năstase e rasist pentru că vrea să scape de ţigani. Pe urmă, mai e şi xenofob, pentru că vrea să-i trimită pe capul ungurilor. Cred că asta ar fi umilinţa supremă pentru români: Să înceapă şi ungurii din Ţinutul Secuiesc să ne expulzeze ţiganii, iar ţiganii să vrea să se întoarcă acolo după două-trei săptămâni.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 octombrie 2010 15:01

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult