Odios! O familie n-a declarat decesul bunicului ca să-i ia în continuare salariul de paznic la metrou

Credeți că de la stat fură doar politicienii? Nu! Toată lumea fură, de la director la paznic. Un bun exemplu este descoperirea macabră făcută zilele trecute în urma unei anchete interne a Metrorex când s-a constatat că unul din paznicii de tren era mort de mai bine de trei luni de zile dar nimeni n-a anunțat asta.

„Este vorba de o escrocherie clasică, de abuz pe piața muncii. Familia fostului nostru coleg nu a anunțat moartea acestuia ci a preferat să-l aducă în fiecare dimineață la depoul IMGB, să-l pună în vagon, ca să-i intre în continuare salariul pe card. Acesta avea și sport de periculozitate și unul de vechime, deci încasa o sumă consistenă”, a declarat directorul adjunct al Metrorex, Vasile Albu. 

Conducerea companiei a pornit acum o anchetă și mai amplă pentru a afla, cu exactitate, câți din paznicii de la metrou sunt cu adevărat vii și și vin la muncă. „Am descoperit că un alt angajat, care trebuia să păzească turnicheții și casa de bilete, era de fapt o păpușă de cârpe iar omul plecase de un an și jumătate în Anglia să se facă bucătar, dar încă mai lua salariu și de la noi. Acesta va primi un avertisment serios și penalizare 10% din salariu vreme de trei luni”. 

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 mai 2017 13:06
Citește mai mult despre: metrou mort paznic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult