Om fi noi săraci, dar nici Luxemburgul nu e ok. 40% din gospodării au seiful în fundul curţii

Când e vorba de subdezvoltarea infrastructurii, România este tot timpul arătată cu degetul de mai-marii UE. Dar, dacă e să-i luăm la bani mărunți, poate că europenii ar trebui să-și vadă parul din ochiul lor înainte de scobitoarea din al nostru. Ultimul raport Eurostat arată că sărăcia endemică din Luxemburg a ajuns la cote alarmante. 

Conform raportului infrastructura Luxemburgului, unul din statele fondatoare ale Uniunii Europene, este la pământ. Peste 40% din gospodării țin seiful în fundul curții, sub o lespede grea, ca în vremuri medievale. Dublonii, giuvaerurile, mătăsurile scumpe sau inestimabil opere de artă sunt ținute în condiții imporoprii, care ar putea duce la îmbolnăviri.

Mult mai neplăcut, numeroși luxemburghezi nu au nici măcar un seif, ei ținându-și banii aruncați prin casă sau făcuți sul în borcanele din cămară. Conducerea Ducatului a anunțat un amplu program de modernizare numit „Primul Seif” ce va încuraja pe luxemburghezii de la țară să intre în rând cu lumea astfel încât, până în 2025, procentul locuitorilor care au seif îm fundul curții să scadă sub 5%.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

28 martie 2017 15:45
Citește mai mult despre: luxemburg săraci seif

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult