Omagiu Tovarăşului! Dacă Ceaușescu nu construia cămine culturale, nu aveam acum cârciumi sătești!

Stimaţi tovarăşi! Un 23 August fericit tutulor oamenilor muncii, din partea întregului colectiv TNR! Profităm de acest prilej pentru a sublinia una din marile realizări ale Tovarăşului!

Studiile recente demonstrează că esenţa românismului, cârciuma, nu ar fi existat, dacă Nicolae Ceauşescu nu ar fi făcut cămine culturale. În absenţa marelui lider comunit am fi fost plicticoşi, ca nemţii, şi nu şugubeţii de azi. Şi am fi avut agricultură ca olandezii, cu legume fără gust!

„Să nu uităm că Ceauşescu era fiu de ţăran. De-asta a confiscat el pământurile ţăranilor, să nu fie ispitiţi de bani. În locul pământului, le-a dat băutura. La băutură se nasc marile proiecte. Hemingway bea de rupea, la fel şi Bukowski. Ştiţi pe cineva care a luat Nobelul pentru muncit pământul?”, susţine savantul de renume mondial Decebal Popescu.

„Zi de zi vedem la televizor, la ora 19:00, exact ca pe vremuri, case luate de ape şi viituri, dar nu şi de căminul cultural! Pentru că Nicolae Ceauşescu le-a făcut trainice. Unde stau ţăranii când vin pompierii să le scoată răgăliile din curte? În căminul cultural, la o bere!”, a mai spus savantul.

Scris de Ionut
23 august 2018 15:08
Citește mai mult despre: cârciumi Ceausescu

Alte articole

Vezi mai mult