OPC: „Cei mai buni brazi de Crăciun se fac din stejar sau paltin”

Deoarece anul acesta foarte mulţi români s-au păcălit luând brazi de Crăciun făcuţi din lemn prost sau chiar PAL furniruit, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului a făcut o serie de precizări pentru a-i ajuta pe cetăţeni în alegerea unui brad de bună calitate:

„Cei mai buni brazi de Crăciun se fac din stejar sau paltin. Aveţi totuşi mare grijă ca lemnul să fi fost bine uscat înainte, deoarece altfel absoarbe umezeală din aer, se umflă de la umezeală şi nu mai stau bine globurile în el. Pentru cei cu dare de mână se găsesc şi brazi din mahon sau abanos, dar trebuie să aveţi mare grijă, deoarece se zgârie extrem de uşor.

Dacă nu dispuneţi de resurse financiare, sunt recomandaţi brazii din salcâm sau, dacă vreţi mai pe roşu, din lemn de cireş. O variantă ieftină este bradul din salcie plângătoare, cunoscut şi drept „bradul săracului”, care are dezavantajul că nu e foarte vesel şi că în general globurile şi decoraţiunile de Crăciun ajung pe jos.

În cazul în care cumpăraţi brazi care se montează acasă, gen IKEA, e bine să număraţi acele în magazin, înainte de a ajunge la casă, deoarece au fost multe cazuri de brazi cărora le lipseau câteva ace şi au trebuit duşi înapoi la magazin”, se încheie comunicatul OPC.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
20 decembrie 2011 08:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult