OPC, uluit de ce a găsit în crenvurşti! Până şi modelul verde metalizat e plin de coloranţi

Cine ar fi crezut că îndrăgita hrană de zi cu zi a bunicilor noştri poate fi transformată într-o bombă cu chimicale? Inspectorii OPC au fost oripilaţi să descopere, în urma unor analize de rutină, că tradiţionalii crenvurşti româneşti sunt plini de coloranţi artificiali – chiar şi varianta considerată, până de curând, cea mai naturală – crenvurştiul verde metalizat W-42 „Briliant”.

„Deşi nu suntem încă 100% siguri că sunt coloraţi artificial, am recomandat retragerea de pe rafturi a modelului de crenvurşti verde metalizat, atât versiunea mată cât şi cea glossy”, spune Decebal Popescu, chimist. „Există bănuieli că s-ar folosi substanţe colorante şi în alte produse îndrăgite de carmangerie: crenvurştii curcubeu, crenvurştii gri-şobolan şi chiar parizerul bleu cu irizaţii, despre care nimeni nu ar fi bănuit aşa ceva.”

Mai mult decât atât, adaugă inspectorii, au existat şi alte nereguli la mezelurile analizate. „Un lot de crenvurşti, de exemplu, conţinea doar 0,03% carne, în loc de 0,3%, cât scrie pe etichetă. Dar asta e în mod clar o situaţie izolată.”


Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
12 mai 2016 16:05
Citește mai mult despre: ANPC chimicale coloranti crenvursti mancare opc

Alte articole

Vezi mai mult