Opriți masacrul brazilor de Crăciun! Închideți pisicile în balcon!

Poate nu ne-au răsunat destul de puternic în cap reproșurile activistei Greta Thunberg, fata de doar 16 ani desemnată de prestigioasa revistă Time drept „Persoana Anului”. Ar trebui să ne fie rușine, da, că nu ne-am oprit în a defrișa planeta pentru obiceiul barbar al bradului de Crăciun, nu! Odată tăiat acesta mai și este torturat în casă, dărâmat zilnic de pisică.

„Chiar nu avem rușine, chiar nu avem milă? Bradul este, și el, o ființă vie. Și, spre deosebire de domnul Șnukums, nu are blană. Facem apel la toți posesorii de animale responsabili să țină pe balcon pisica în perioada sărbătorilor”, precizează Irina Cazimir, președinta unui ONG ecologist din Suceava.

Veterinarii dau asigurări că în cazul pisicilor, dacă le țineți pe balcon sau în puf pe canapea, sentimentul de respect pe care îl au față de persoana dumneavoastră va fi același. „În general, pisica are același nivel de respect față de omul care o adăpostește, îi dă de mâncare, îi periază blana, îi curăță căcatul zilnic și se joacă cu ea cât are și față de un orice alt om de pe stradă. Deci nu vor fi probleme”, susține David Portase, medic veterinar din Căzănești, județul Ialomița.

Scris de Ef
24 decembrie 2019 11:12
Citește mai mult despre: pisica

Alte articole

Vezi mai mult