Ora de religie îşi face efectul! Toţi elevii se roagă să ningă iar, ca să nu înceapă mâine şcoala

Câtă evlavie! Sute de mii de elevi au căzut în genunchi în fața icoanelor, trimițând către Dumnezeu o rugă fierbinte: să dea o zăpadă și mai mare, să se închidă școlile mâine și pe cât posibil să rămână închise până la vacanța de vară. Preoții au raportat și vânzări record de lumânări, candele și tămâie.

Cea mai căutată frază pe Google în aceste zile a fost ”Rugăciune pentru viscol”, pe locul 2 ”fițuică teză”. Copiii au lăsat apoi tableta și telefonul și au pus mâna pe manualele de religie, ca să caute rugăciuni potrivite, după care s-au dus și la biserici, cu acatiste pentru zăpadă.

Patriarhul le-a spus însă copiilor că rugăciunile nu au efect dacă nu dau și niște bani: ”Vorbiți cu părinții voștri să-și deschidă inima, dar mai ales portofelul”, a spus Preafericitul Daniel. Patriarhul a cerut deja despăgubiri de la Bugetul de Stat pentru orele de religie pierdute, care pentru Biserică înseamnă doar bani.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
15 ianuarie 2017 07:01

Alte articole

Vezi mai mult