Așa zisul oraș Mizil va reveni oficial comună în baza unei decizii a tribunalului Prahova, care a luat act de Legea Administrației Publice Locale, document ce prevede ca fiecare localitate ce se pretinde oraș să aibă cel puțin o șaormărie deschisă 7 zile pe săptămână. În aceste condiții mizilenii vor trebui să meargă până în orașul vecin, Urlați, pentru a-și achiziționa o șaormă.

saormarie-mizil.jpg

 Închiderea șaormăriei Geo Bogza a venit pe fondul crizei economice cu care se confruntă localitatea, numărul de cetățeni cu venituri constante scăzând de la 9 la 7 în urma unui val de pensionări anticipate. „După cum se știe, odată ieșit la pensie omul nu mai consumă șaorma, pe de o parte că nu are dinți, pe de alta că nu mai are papilele gustative atât de bune cât să simtă vreo plăcere deosebită din așa ceva. În general oamenii bătrâni preferă loboda”, a explicat juristul Ioan Bindei, notarul comunei. 

 Reîmtoarcerea la statutul de comună va aduce și avantaje mizilenilor, care vor plăti astfel mai puține taxe. Dacă până acum impozitul pe locuință se ridica la 60 de lei pe an, acum vor plăti doar 20 de lei, iar plata se poate face și în coceni de porumb, găini sau mărgele colorate. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 31.03.2019 11:47 Social

National Cinematografic