“Oraşul” Mizil redevine comună, după ce singura şaormărie s-a închis

 Așa zisul oraș Mizil va reveni oficial comună în baza unei decizii a tribunalului Prahova, care a luat act de Legea Administrației Publice Locale, document ce prevede ca fiecare localitate ce se pretinde oraș să aibă cel puțin o șaormărie deschisă 7 zile pe săptămână. În aceste condiții mizilenii vor trebui să meargă până în orașul vecin, Urlați, pentru a-și achiziționa o șaormă.

 Închiderea șaormăriei Geo Bogza a venit pe fondul crizei economice cu care se confruntă localitatea, numărul de cetățeni cu venituri constante scăzând de la 9 la 7 în urma unui val de pensionări anticipate. „După cum se știe, odată ieșit la pensie omul nu mai consumă șaorma, pe de o parte că nu are dinți, pe de alta că nu mai are papilele gustative atât de bune cât să simtă vreo plăcere deosebită din așa ceva. În general oamenii bătrâni preferă loboda”, a explicat juristul Ioan Bindei, notarul comunei. 

 Reîmtoarcerea la statutul de comună va aduce și avantaje mizilenilor, care vor plăti astfel mai puține taxe. Dacă până acum impozitul pe locuință se ridica la 60 de lei pe an, acum vor plăti doar 20 de lei, iar plata se poate face și în coceni de porumb, găini sau mărgele colorate. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

31 martie 2019 09:47
Citește mai mult despre: mizil saorma

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult