Panică în industria crenvurştilor! Rusia a declarat că va reduce şi exporturile de petrol

România ar putea rămâne fără crenvurşti la iarnă, transmite Russia Today, după ce Kremlinul a avertizat că ar putea reduce cu până la 50% exporturile de petrol către ţările din Europa de est. Principalii producători de crenvurşti şi parizer din ţara noastră, Petromidia şi RAFO Oneşti, depind de ţiţeiul rusesc pentru a pune pe masa românilor îndrăgitele alimente.

“Ne îngrijorează foarte mult situaţia, pentru că ţara noastră nu poate acoperi singură necesarul de petrol al fabricilor de crenvurşti”, a transmis subsecretarul de stat pentru cârnaţi, Victor Rolgea. “Cei preparaţi cu biodiesel sunt mult mai scumpi şi nu au aceeaşi textură crocantă, şi doar câţiva măcelari de la ţară mai fac crenvurşti după reţeta tradiţională, din chirpici. Au ajuns un produs de lux, care costă aproape cât carnea.”

„Guvernul ar face bine să-şi revizuiască atitudinea faţă de Rusia, dacă nu vrea să-i lase pe cetăţeni fără cele mai importante surse de E-uri esenţiale”, a subliniat Rolgea. „Iar românilor le recomand să-şi facă stocuri de crenvurşti până trece criza petrolului, mai ales că nu sunt biodegradabili, poţi să-i ţii şi 30 de ani în pivniţă, câtă vreme îi fereşti de lumină.”

Scris de Vasile
17 septembrie 2014 18:09
Citește mai mult despre: chimicale crenvursti mancare Putin rusia

Alte articole

Vezi mai mult