Mii de absolvenţi de liceu au trăit în această dimineaţă la BAC coşmarul vieţii lor! În urma tragerii la sorţi a subiectelor, la proba de matematică a picat tot romanul "Moromeţii".

1920_180228-failing-student-banner.jpg

Printre problemele cu care s-au confruntat elevii la BAC se numără:

"Calculaţi fonciirea lui Ilie Moromete, dacă pentru plata acesteia trebuie să taie un trunchi de salcâm cu înălţimea de 6 metri şi diametrul de 60 cm, iar un metru cub de salcâm se vinde cu 2 lei."

"Ţestosu a luat premiul I la şcoală cu media generală 9,70. Dacă nu suferea de friguri şi lua 10 la sport, media sa generală era 9,90. Ştiind că a avut 10 materii la şcoală, ce medie a avut Ţestosu la sport?"

"Se dă un Duţulache cu lungimea de 60 cm şi diametrul de 30 cm. Calculaţi volumul de brânză care încape în burta lui Duţulache."

În premieră, lucrările vor fi corectate de o comisie mixtă, alcătuită din profesori de română, de matematică şi cel puţin un agricultor din Siliştea-Gumeşti, judeţul Teleorman.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Wednesday, 24.06.2020 11:47 Social

National Cinematografic