Nici anul acesta nu vom avea parte de o paradă normală de 1 decembrie, defilarea militară urmând a ocoli Arcul de Triumf pentru a nu exista incidente ca în anii trecuți. Măsura există de câțiva ani de când s-a constatat că generalii Armatei Române, dar și ai MAI, au devenit prea lați pentru a trece prin deschizătura monumentului. 

general gras arcul de triumf.jpg

„Puțină lume mai ține minte de ce a fost renovat ani buni Arcul de Triumf. A fost din cauza ultimei parade, în care a rămas blocat în el generalul de brigadă, patru stele, Anatol Florea. Au lucrat pompierii trei zile să-l scoată de acolo, că nu puteau da cu barosul că e monument istoric. S-a lucrat cu grijă”, povestește Daniel Baciu, un expert în istorie militară. 

Inițial generalii au cerut ca parada să nu se mai țină, întrucât este aproape inutilă și se consumă energie degeaba. Din păcate, defilarea cel puțin o dată pe an este o măsură obligatorie pentru orice stat NATO, fiind singura ocazie când zecile de mii de generali, maiori sau colonei mai fac un pic de mișcare. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 28.11.2017 10:15 Social

National Cinematografic